Öreg Tölgy Kastély-Fogadó

A kastély és a hozzá tartozó birtok 1853 óta a Barcza családé ( Dr. Barcza György vatikáni,majd londoni nagykövet ) . A II. világháborút követően szükséglakás, az enyhülés időszakában templomként működött, majd iskola és óvodaként.

1998-ban Krajcsovics János és Zsigray Ágnes tulajdonába került.A tulajdonosok törekedtek az épületet eredeti tervek és dokumentumok alapján restauráltatni. A felújítás során fontosnak tartották a külső kép megőrzését. A későbbi áttöréseket befalazták, végrehajtották az ablakok és bejáratok korrekcióját, helyreállították a park felőli bejárat és terasz eredeti funkcióját, valamint a vakolatarchitektúrát. A teraszról pompás kilátás nyílik a tisztás végén igen jó érzékkel megkomponált tavacskára, melynek túloldalán klasszicizáló jellegű pavilon ( régen fürdőház ) áll.

A több mint 350 éves park történeti kertjeink ékes bizonyítéka, melyből kiemelkedik a 8 ágú kocsányos tölgy. Emellett hatalmas platán fák alatt, vadgesztenye fasorban sétálhatunk, de terebélyes kislevelű hárs, tiszafa, japán akác, mezei szil, vérbükk és számos gyönyörű fa öleli körül a tisztást.

A kastély korhűen lett berendezve, ami köszönhető Krajcsovics János berendezői és régiség kereskedői múltjának és felesége, Zsigray Ágnes jó ízlésének. Az épületben 6 db fürdőszobás, antik bútorokkal berendezett szoba, 130m2-es nagy terem és 80m2-es társalgó - biliárd asztallal – és egy 3000 kötetű könyvtárral várja a látogatókat, rendezvényekre ( születésnap, osztálytalálkozó, esküvő, házassági évforduló, konferencia, csapatépítés, céges rendezvény, film forgatás ) Az évek folyamán több film helyszíne is volt, mint Szabó Magda: Régimódi történet – Bereményi Géza rendezésében -, de helyet kapott fiatal rendezők rövidfilmjében is, VII. Olivér , és számos reklám, videóklippben. A „Borvacsorák”-at is az épületben forgatták.